Skip to main content

Masteropleidingen


Na afronding van een universitaire bachelorstudie Sociologie (of gerelateerde vooropleidingen) of een Pre-Master opleiding Sociologie ben je in de meeste gevallen direct toelaatbaar voor de universitaire masterstudie Sociologie.

Masteropleidingen zijn gespecialiseerder, dus vaak richt je je op een specifiek onderdeel van de sociologie. Er zijn daarom vele verschillende soorten Masteropleidingen binnen de sociologie. Tijdens je master sociologie verdiep je je nóg meer in theoretische concepten en leer je nog meer wetenschappelijke methodes om de samenleving te analyseren. Na afronding van de master ben je in staat individueel onderzoek te kunnen uitvoeren op academisch niveau en bent na de opleiding in staat om deze kennis te vertalen naar politiek en beleid. 

In Nederland wordt op verschillende universiteiten de masteropleiding sociologie of varianten daarop aangeboden. Deze masteropleidingen verschillen in specialismen, de vakken die aangeboden worden, de hoeveelheid vrije keuzeruimte binnen de studie, de taal waarin de studie wordt aangeboden, de grootte van de opleiding en nog veel meer. 

Universiteiten

Op onderstaande universiteiten in Nederland wordt de Master Sociologie (of varianten daarop) aangeboden:

Vergelijk studies!